Competenties2018-11-10T17:28:42+00:00

TMA Competenties

Wat zijn competenties?

Toepassingen van het TMA competentiemodel

Het TMA Competentiemodel is een belangrijk basiselement van de TMA Methode. Het competentiemodel bestaat uit een lijst met 53 competenties en kerncompetenties. Het competentiemodel is uitgebreid en gevalideerd overzicht en bevat per competentie gedragsvoorbeelden op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Aan elke competentie zijn daarnaast interviewvragen, ontwikkelactiviteiten en coachingsadviezen toegevoegd.

TMA Competenties

Indien u het TMA Competentiemodel heeft, kunt u het onbeperkt gebruiken. U krijgt een niet-exclusief, niet commercieel en niet overdraagbare wereldwijde licentie op het TMA Competentiemodel voor intern gebruik. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw eigen competentiebibliotheek te gebruiken met TMA Methode. Het TMA Competentiemodel is gratis te gebruiken competentiemodel van 53 competenties voor niet commercieel gebruik binnen uw organisatie.

TMA Competentiemodel online app

De app TMA Competentiemodel kunt u gratis downloaden in de Appstore. U heeft dan altijd het gehele TMA Competentiemodel beschikbaar met alle gedragsvoorbeelden, coachingsadviezen, ontwikkelactiviteiten en interviewvragen.

TMA boek van talent naar performance

Het praktijkboek ‘Van Talent naar Performance’ bevat uitgebreide omschrijvingen van de 22 TMA drijfveren en bijbehorende talenten. Daarnaast is de complete TMA competentiebibliotheek met 53 competenties in het boek opgenomen. Aan het eind van het boek vindt u verschillende praktijkcases die u een idee geven hoe TMA oplossingen succesvol zijn geïmplementeerd in een aantal organisaties.

Hulpinstrumenten voor het maken van profielen

Het maken van profielen is niet altijd even gemakkelijk. De TMA Methode biedt daarom hulpinstrumenten die het maken van profielen vereenvoudigt.

Consultancy

TMA heeft hoogwaardige adviseurs en een partnernetwerk met ervaren experts om u te adviseren over het implementeren van een competentiemodel of competentiemanagement. Wij luisteren graag naar uw vragen op dit gebied en zullen u altijd een vrijblijvend voorstel doen.

Direct contact? Ik help u graag op weg

Francisca Schroer
Francisca SchroerOwner, TMA methode