TMA Teams

Met TMA Teams krijgt u direct inzicht in de gedragsvoorkeuren en talenten van teamleden. TMA Teams is positief, niet veroordelend en biedt alle nodige inzicht.

Direct Contact

TMA Teams meet en maakt inzichtelijk wat een team motiveert. TMA Teams biedt daarmee een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken en gebruik te maken van de kracht van het team.

TMA Teams gebruikt een taal met zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. Iedere kleur staat voor een aantal talenten die gebruikt kunnen worden voor team ontwikkeling en team coaching.

De 44 TMA Team Talenten voor team ontwikkeling en team coaching

8 emotionele balans team talenten

een zelfreflectered team...

8 emotionele balans team talenten

tot team vol zelfvertrouwen!

10 sociale talenten voor het team

een team dat ruimte geeft...

10 sociale talenten voor het team

tot opvallend team!

8 beinvloedende team talenten

van een geduldig team...

8 beinvloedende team talenten

tot een ondernemend team!

6 algemene motieven van het team

een snel tevreden team...

6 algemene motieven van het team

tot een prestatiegericht team!

6 leidinggevende team talenten

een meegaand team...

6 leidinggevende team talenten

tot een leidend team!

6 organisatorische team talenten

een creatief team...

6 organisatorische team talenten

tot een praktisch team!

Mensen hebben allemaal kwaliteiten, maar hoe maak ik er een team van?

TMA meet en maakt inzichtelijk wat een team motiveert. De team analyse van TMA biedt daarmee een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken en gebruik te maken van de kracht van het team en ieder individu.

In moderne organisaties is het belangrijk dat teams goed samenwerken. Het werk van een team moet goed verdeeld worden zodat ieder teamlid het meest effectief wordt ingezet. Via de teamanalyse krijgt u direct inzicht in de gedragsvoorkeuren en talenten van het team. U ziet voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe het werk het beste verdeeld kan worden. TMA geeft daarnaast ook uitgebreide adviezen over de aansturing van teams en geeft inzicht in het potentieel van een team.

Team samenstellen met TMA

 • Inzicht in je team: wat is typerend voor mijn team?
 • Welke nieuwe mensen heb ik nodig als aanvulling?
 • Komt iedereen met zijn eigen talenten tot zijn recht in het team en worden die ingezet?
 • Zijn er talenten die het team mist om tot resultaten te komen?
 • Wat zijn de overeenkomsten die belangrijk zijn voor het uitoefenen van de functie?
 • Invullen van diverse vraagstukken zoals het verbeteren van de samenwerking, het behalen van doelstellingen of het leren  kennen van je teamleden
 Zowel op teamniveau als individueel niveau krijg je inzicht. Welk teamlid heeft specifiek talent voor wat? En hoe relateert dit zich tot het team? Worden de mensen in het team ook ingezet op hun talent?
 
De rapportage wordt voorzien van een beschrijving van je team en een passend advies.  De teamrapportage is de basis om op een talentgerichte manier met het team in gesprek te komen.
 

Wat is er nieuw in de TMA teamanalyse?

 • in één oogopslag inzicht in de teamtalenten. Per drijfveer zie je hoeveel procent van het team een lage, gemiddelde en hoge behoefte heeft. Deze zijn geclusterd per dimensie
 • je kunt het team ‘matchen’ op de door jouw geselecteerde competenties. Zo zie je voor hoeveel procent van de teamleden de geselecteerde competenties ontwikkelbaar zijn
 • om de positionering van ieder afzonderlijk teamlid in het team te duiden, worden per persoon de talenten en ontwikkelbare competenties aangegeven. Zo kun je concreet met de individuen binnen het team aan de slag
 • de rapportage wordt voorzien van een geschreven advies, om zo de teamsessie beter te kunnen begeleiden

TMA teamanalyse training

Tijdens deze dag krijg je concrete handvatten voor het voeren van een teamsessie. Je maakt kennis met de nieuwe teamrapportage en een aantal werkvormen die je zelf kunt toepassen. Bovendien besteden we aandacht aan het opstellen van een protocol voor een TMA teamsessie.

Na het volgen van deze training:

 • weet je de nieuwe teamrapportage optimaal te benutten
 • heb je concrete werkvormen die je kunt toepassen binnen jouw teamsessies
 • heb je inzicht in het maken van een protocol omtrent een teamsessie
 • kun je zelfstandig een teamsessie uitvoeren m.b.t. de nieuwe TMA teamanalyse
 • ben je in het bezit van het TMA Team Professional certificaat

Klik hier voor meer info

Toepassingen van TMA Team Ontwikkeling

De TMA teamanalyse kent een aantal toepassingen die helpen bij teamvraagstukken.

Drijfverenoverzicht

In het drijfverenoverzicht ziet u een grafische weergave van de teamdrijfveren waarmee de dynamiek van het team duidelijk wordt. Aansturing van een team wordt met deze informatie een stuk eenvoudiger.

Teamadvies

TMA geeft u op basis van de teamdrijfveren heldere adviezen over de manier hoe een leidinggevende het beste een team kan aansturen op de verschillende TMA Dimensies zoals emotionele balans, motieven, sociale talenten, beïnvloedende talenten, leidinggevende talenten en organisatorische talenten.

Team advies

 Sociale Talenten

Team advies

Leidinggevende talenten

Potentieel overzicht

Het potentieeloverzicht toont de ontwikkelbaarheid van het team voor meer dan 40 competenties.

Team competentiematch

U ziet in welke mate talent het team heeft voor belangrijke teamcompetenties en hoe u het werk het beste kunt verdelen onder de teamleden.

Consultancy

TMA heeft hoogwaardige adviseurs en een partnernetwerk met ervaren experts om u te adviseren over het werken met teamtalenten. Wilt u meer weten over onze services, neem dan contact met ons op. Wij luisteren graag naar uw vragen op dit gebied en zullen u desgewenst een vrijblijvend voorstel doen.

TMA Talentgame voor teams

De TMA Talent Game is de managementgame die op een laagdrempelige manier antwoorden biedt op vragen als: welke talenten heb ik, welke talenten kan ik bewuster inzetten, waar zijn wij als team goed in en hoe kunnen we de kwaliteiten van teamleden beter inzetten?
Download in de App Store
Google Play

Direct contact? Ik help u graag op weg

Manon Jansen, MSc
Manon Jansen, MScBusiness Developer / Psycholoog bij TMA
info@tmamethod.com
030-2670444