Project Description

JOE staat voor Jouw Ontwikkeling Eerst. Onze kernwaarden zijn verbinding, delen, onafhankelijkheid, plezier en blijven leren. Het beste uit mensen naar boven halen en talent de ruimte geven om te ontwikkelen, dat is wat wij doen. JOE begeleidt en adviseert MT, leidinggevenden en medewerkers bij iedere stap, met als uitgangspunt dat zij zelfstandig verder kunnen.

Case

‘Sterkere teams en flexibeler samenwerken’
Axis & Stuifmeel is een specialist op het gebied van de aandrijftechniek met een kleine dertig medewerkers. De organisatie heeft de ambitie om te groeien. De directie zocht antwoorden op de vragen of er ruimte is voor groei, hoe zij haar medewerkers hierin meekrijgt, hoe de organisatie rondom de klant anders kon worden ingericht en hoe zij het beste uit de medewerkers kan halen.

Samen Sterk
Om de antwoorden op die vragen te vinden, ontwikkelde JOE het traject ‘Samen sterk’. Dit traject is mét en voor de medewerkers opgesteld, met als doel het scheppen van de voorwaarden voor verandering en groei.

Dat begon met het in kaart brengen van de wensen van zowel de organisatie als de medewerkers, maar ook van de talenten die er zijn binnen het bedrijf. Welk gedrag kunnen mensen laten zien?

Centraal stond het veranderen van het gedrag van de medewerkers. Elke stap in het traject is met het management voorbereid en begon met een aftrap met de medewerkers.

Belangrijkste speerpunten
In de oude situatie waren de teams verdeeld in sales, productmanagement (leveranciersaanbod) en salesondersteuning. De teams werkten apart van elkaar, waardoor onder meer de communicatie vertroebelde. In de nieuwe structuur werken klantenteams op basis van regio met een salesmanager, productspecialist (breed) en salesondersteuner.

Er wordt nu flexibeler samengewerkt binnen en vooral tussen de functies. Meer inzicht in de eigen en elkaars talenten en drijfveren maar ook valkuilen helpt daarbij. Er wordt gekeken wie in welk team komt, hoe het team op zijn sterkst is en waar de schuurplekken zitten. Daarnaast wordt er actiever meegewerkt met klanten aan totaaloplossingen voor hun vragen of doelstellingen.