TMA Talent Management bij Centramed

Centramed groeit met TMA Talent Management:  Centramed – verzekeraar in medische aansprakelijkheid – heeft in een mooie groei doorgemaakt. De nieuwe medewerkers die zijn aangenomen, zijn allemaal door een Talent – en Motivatie Analyse en een Cognitieve Capaciteiten test gehaald. Deze analyses kunnen eenvoudig online in de thuis omgeving gemaakt worden. En daarna, tijdens een persoonlijk 1-op-1 gesprek, worden de drijfveer scores onderzocht en geverifieerd door een deskundige, TMA gecertificeerde consultant.

Auke van der Wal – Manager HR bij Centramed – vind de TMA een mooie toegevoegde waarde hebben. Niet alleen komen ze op deze manier achter de talenten en kwaliteiten en van de mensen die ze binnenhalen, ze krijgen ook meer inzicht op welke punten ze kunnen inzetten als het gaat om de ontwikkeling van hun medewerkers. Auke ziet de TMA dan ook meer als een ontwikkel assessment, dan als een selectie assessment. Daarnaast merkt hij ook dat de medewerkers zelf met de analyse meer inzicht krijgen in hun gedragskenmerken en mogelijke valkuilen op het werk.

Samenwerking PRiMAN

Carlijn Geerts – PRiMAN TMA consultant voor Centramed – merkt tijdens de assessment gesprekken dat de meeste mensen zich misschien wel bewust zijn van bepaalde gedragingen, maar vaak niet weten waar deze door veroorzaakt worden. Doordat de kandidaat meer inzicht krijgt in zijn drijfveren, begrijpt deze ook beter waar hij of zij energie van krijgt en wat juist energie gaat kosten. Door dit inzicht kan zowel werkgever als medewerker slimmer gebruik maken van de aanwezige talenten en die competenties versterken die makkelijk ontwikkelbaar zijn. Een win-win situatie voor beide partijen.

Vaak start een organisatie met het gebruiken van de TMA als selectie tool, vertelt Carlijn. Wat we daarna vaak zien, net als bij Centramed, is dat ze de drijfveren analyse ook gaan gebruiken als ontwikkel instrument. Met behulp van onze 360-graden feedback analyse kunnen we iemands voorkeursgedrag afzetten tegen het daadwerkelijk getoond gedrag op de werkvloer. Hierdoor zie je in één duidelijk overzicht waar iemands talenten liggen en welke talenten nog onderontwikkeld zijn, en waar je als organisatie dus op in kunt zetten.

Door de aanwezige talenten te benutten en te versterken creëer je betrokken medewerkers, die geboeid blijven en zich verbonden voelen met de organisatie.

Bron www.priman.nl