TMA Mountainbike en Lamboost

Hij ademt sport. Ruben Lamboo (38) uit Nijmegen heeft zijn passie voor bewegen en buiten zijn gecombineerd met zijn behoefte aan het verbinden van mensen in zijn bedrijf Lamboost.

 

“Van bewegen in de natuur word ik heel blij. Het liefst ga ik mountainbiken of stap ik op mijn racefiets. Ik vind het helemaal geweldig als er echte bergen in de buurt zijn, al kom ik niet tekort in het heuvelachtige Nijmegen. Jarenlang werkte ik in de outdoorbranche, waar ik activiteiten organiseerde voor groepen. Ons bedrijf werd ook wel ingezet door organisaties die groepsprocessen zichtbaar wilden maken. ‘Dit is gaaf!’, dacht ik dan.

Ik voelde dat ik ook meer de diepte in wilde met mensen en dan wel op een actieve, positieve manier. Daarom ben ik destijds naast mijn werk een coachingsopleiding gaan doen. Toch duurde het nog jaren voordat ik echt de stap zette om voor mezelf te beginnen. In 2019 werkte ik bij een trainingsbureau en kwam ik met TMA in aanraking. Dat sloot naadloos aan op hoe ik met mensen wil omgaan: positief en zonder iemand in een hokje te duwen, want dat laatste is in mijn ogen onmogelijk. Daarom ben ik TMA Professional geworden en gebruik ik de tools om mensen zichzelf en elkaar beter te leren kennen.

Door teams actief met elkaar aan de slag te laten gaan, kun je al zo veel meer in de praktijk brengen dan wanneer je samen binnen aan een bureau zit. Ontwikkelen door te doen, dan is de verankering ook steviger.

Mijn achtergrond in de outdoorbranche komt heel goed van pas: ik begeleid activiteiten met teams in bijvoorbeeld de Ardennen. Dan pleeg ik tussendoor bijvoorbeeld interventies om elkaars drijfveren, competenties en talenten te ontdekken. Wat kun je van elkaar leren en hoe kun je talenten beter ontwikkelen?
Maar ook: wat betekent het voor de samenwerking wanneer iemand bijvoorbeeld een hoge behoefte heeft aan besluiten nemen en de ander niet?

Ook individuele en/of eendaagse sessies houd ik het liefst buiten, om beweging en verdieping samen te brengen. Een andere omgeving, frisse lucht, weg van computers en telefoons: uit je comfortzone en meer in je lijf, dat is het doel. Ik word er oprecht gelukkig van als ik zie dat mensen zichzelf en elkaar weer écht zien en hun talenten gebruiken.”

Meer weten? Ga naar de website van Lamboost.

Waar ben je naar op zoek?

Geen resultaten gevonden.