Talentgericht leiderschap

Een belangrijke taak van leidinggevenden is het geven van aandacht aan de mensen in je teams en hun onderlinge verstandhouding. Leidinggevende aandacht helpt mensen om beter samen te werken en professioneel te groeien. Zo behaal je individuele doelen én teamdoelen en los je werkproblemen efficiënt op.

Praktisch leidinggeven aan talenten

Als je de TMA filosofie in jouw werkwijze opneemt, is talentgericht aansturen van mensen heel makkelijk. Het is eenvoudig omdat je bij talentgericht leidinggeven slechts één extra element hoeft toe te voegen aan de aanwezige managementskills.

Je mensen kunnen zelfstandig met de adviezen in de TMA app aan de slag. Natuurlijk kun je ze wel een beetje helpen. Dat doe je door regelmatig met ze te praten. Door slimme talentvragen te stellen, geef je ze een zetje in de goede richting. 

TMA app voor leiders

Stel je voor dat je in staat bent om de talenten van je medewerkers te activeren. Zou het dan ook niet geweldig zijn om ze met praktische adviezen op weg te helpen naar betere prestaties? En zou het niet helemaal top zijn, als je het werk in je teams talentgericht kunt verdelen? Dit alles is mogelijk met de TMA app voor leiderschapsontwikkeling.

Voorbeelden

De TMA module voor leiderschapsontwikkeling geeft praktische antwoorden op vele (samen)werkvragen. Een paar voorbeelden:

  • Wat zijn unieke talenten van een medewerker of team?
  • Welke rol past wel en niet bij de talenten van een medewerker?
  • Hoe kan een medewerker zijn/haar talenten het beste inzetten om meer te durven of meer aandacht voor details te hebben?
  • Hoe werken collega’s beter met elkaar?
  • Welke kleine verandering kan een medewerker doorvoeren om het werk nog beter af te stemmen op de eigen talenten?

Makkelijk aan de slag

Het omarmen van de TMA filosofie is voor leidinggevenden niet moeilijk. Wel vinden de meesten het prettig als ze een beetje worden geholpen bij het opstarten van talentgerichte gesprekken. We bieden je daarom korte on-the-job trainingen waarbij je leert hoe je talentgericht met medewerkers in gesprek gaat. 

Praktijkboek Van Talent naar Performance

We delen graag onze kennis dus maken we ons handboek gratis voor jullie beschikbaar. Download het of bestel een exemplaar.

Maak een afspraak voor een inspirerende kennismaking

Het is misschien veel om de gehele TMA filosofie in één keer te begrijpen en alle mogelijkheden van talentgericht werken te overzien. Daarom komen we graag bij je langs om je vrijblijvend meer te vertellen over onze modules. 

Waar ben je naar op zoek?

Geen resultaten gevonden.