Een talentgerichte organisatie: matchen van mens en werk

Mensen zijn op hun best, leren het snelst en zijn meer betrokken als ze werk doen dat past bij hun drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten en competenties. Een talentgerichte organisatie heeft daar inzicht in. Dat biedt handvatten om duurzaam te bouwen aan strategische personeelsplanning én het zorgt voor een objectiever selectieproces bij het aannemen van nieuwe mensen. 

Hoe richt je een talentgerichte organisatie in?

Door het inzetten van de TMA methode kun je strategische beslissingen, procesinrichting, HR management en persoonlijke talentontwikkeling vormgeven vanuit de talentdata die beschikbaar is.

Met de gevalideerde profielen zet je mensen maximaal in hun kracht. TMA ontwikkelde deze totaaloplossing om alle rollen binnen je organisatie te activeren met praktische adviezen. Alles vanuit één simpel systeem. 

We geven talentgerichte adviezen aan HR, recruiters, managers, coaches, teams en individuele medewerkers voor vraagstukken die ze in hun werk tegenkomen. Dat doen we door slim gebruik te maken van persoonlijke inzichten en talentdata. Met als resultaat: beter presterende mensen én organisaties. 

HR in talentgerichte organisaties

HR in een talentgerichte organisatie ziet mensen als unieke individuen. Elk met hun eigen combinatie van talenten en capaciteiten. In plaats van prestaties uitsluitend te beoordelen op basis van vooraf bepaalde doelen, ligt de nadruk op continue ontwikkeling en groei.

Talentgericht werken identificeert en benut de sterke punten van medewerkers en plaatst hen in posities waarbij ze op hun best zijn. Feedback speelt daarin een cruciale rol, maar dan wel gericht op groei en ontwikkeling en niet alleen op beoordeling.

Ook de beloningen zijn breder dan alleen financieel. Denk aan erkenning, kansen voor professionele groei en het bevorderen van werkplezier. Doel is om een ​​cultuur van continu leren en ontwikkeling te bevorderen, waarbij medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen. Alles gaat beter met talentgericht organiseren:

  • Verbeterde prestaties
  • Verhoogd zelfvertrouwen
  • Verminderde stress en burn-out
  • Grotere tevredenheid en betrokkenheid
  • Verhoogde retentie
  • Aantrekkelijk werkgever voor potentiële werknemers 

Matchen, waarden en belonen met gevalideerde profielen

Als je iemand wilt aannemen, bevorderen, verplaatsen, ontwikkelen of anders wilt gaan belonen is het met de gevalideerde profielen mogelijk om elke functie binnen het bedrijf, op elk niveau, volledig te beschrijven.

Zo weten medewerkers op voorhand wat je van hen verwacht en is feedback en beoordeling transparant en begrijpelijk. En kunnen leidinggevende het potentieel van medewerkers maximaliseren. Met de toevoeging van STYR aan de TMA methode maak je in vier klikken een gevalideerd profiel.

Praktijkboek Van Talent naar Performance

We delen graag onze kennis dus maken we ons handboek gratis voor jullie beschikbaar. Download het of bestel een exemplaar.

Maak een afspraak voor een inspirerende kennismaking

Het is misschien veel om de gehele TMA filosofie in één keer te begrijpen en alle mogelijkheden van talentgericht werken te overzien. Daarom komen we graag bij je langs om je vrijblijvend meer te vertellen over onze modules. 

Waar ben je naar op zoek?

Geen resultaten gevonden.