Talentgericht organiseren met gevalideerde profielen

Succesvolle organisatie met betrokken medewerkers, is het resultaat van talengericht organiseren met gevalideerde profielen. Medewerkers weten  wat van hen verwacht wordt. Duidelijke match van talenten van medewerkers en de benodigde competenties voor het werk is dan essentieel. En daar kunnen wij bij helpen!

Gevalideerde profielen

In de dynamiek tussen organisatie en mens en mens en werk gaat het om wat iemand ‘mag’ doen, wat iemand ‘kan’ doen en wat iemand ‘wil’ doen. Om deze 3 zaken inzichtelijk te krijgen is het nodig om niet alleen te kijken naar wat iemand voor werk doet, maar ook te kijken naar iemands talenten en het probleemoplossend vermogen om het werk goed uit te voeren.

Met de gevalideerde profielen van TMA is het mogelijk om eenvoudig en eenduidig de richting en verwachtingen over een rol duidelijk te maken. TMA biedt de medewerker daarbij persoonlijke content om zich in elke rol verder te ontwikkelen.

Als je iemand wilt aannemen, bevorderen, verplaatsen, ontwikkelen of anders wilt gaan belonen is het met de gevalideerde profielen mogelijk om elke functie binnen het bedrijf, op elk niveau, volledig te beschrijven. Zo weten medewerkers op voorhand wat je van hen verwacht en is feedback en beoordeling transparant en begrijpelijk. En kunnen leidinggevende het potentieel van medewerkers maximaliseren.

Het resultaat

Een “Gevalideerd Profiel” is een beschrijving van verwacht gedrag, probleemoplossend vermogen en de benodigde talenten en competenties. Het profiel is “gevalideerd” met het Styr waarderingsmodel en het TMA gedragsmodel in drie eenvoudige stappen. Een profiel dat direct gewaardeerd is en talent- en ontwikkelpaden inzichtelijk maakt.

  • Duidelijke profielen met talent- en ontwikkelpaden
  • Perspectief voor medewerkers
  • Makkelijker matchen van medewerker en rol
  • Wendbare organisatie-inrichting
  • Meer resultaat op ieder niveau: individu, team, organisatie

 

Samenwerking met Styr

Het Styr model deelt een organisatie in zes groepen mensen in. Elk met hun eigen probleemoplossend vermogen en toegevoegde waarde. De zes groepen onderscheiden zich door een bepaald probleemoplossend vermogen voor een rol en kunnen getoetst worden met de diverse talenten van medewerkers. Met de toevoeging van Styr aan de TMA Methode maak je in vier klikken een gevalideerd profiel. 

Maak een afspraak voor een inspirerende kennismaking

Het is misschien veel om de gehele TMA filosofie in één keer te begrijpen en alle mogelijkheden van talentgericht werken te overzien. Daarom komen we graag bij je langs om je vrijblijvend meer te vertellen over onze modules. 

Waar ben je naar op zoek?

Geen resultaten gevonden.