Talentgames daagt je uit om als

Om teams beter te laten samenwerken, is het van belang dat zij elkaar ook op talent weten te vinden. In de Talentgames worden teams hierop uitgedaagd. Zo leren ze in real time samenwerken op talent. De game wordt begeleid door een TMA Teamcoach. Deze geeft waardevolle reflectie na de game, met inzichten die het team direct kan inzetten in het werk. 

Het spel

In de Talentgames moet jij met je team samenwerken, om te zorgen dat de bom niet ontploft! Om dat te voorkomen, los je met je team allerlei verschillende puzzels op. De puzzels variëren in moeilijkheidsgraad en in welke competenties en talenten er nodig zijn, om ze tot een goed einde te brengen. 


Samenwerken is in de Talentgames van levensbelang. Maar let op! De taken voor de teamleden zijn verdeeld in VR-spelers en de controlekamer. De teamleden in de controlekamer hebben meer overzicht. Zij geven instructie aan de teamleden in de VR. Deze moeten met slimheid en vaardigheid de puzzels oplossen. Het team staat onder druk en er kan elk moment iets onverwachts gebeuren. Daarom is flexibiliteit bij alle spelers ook van belang. Als laatste is belangrijk dat het team een strategie bedenkt, voor het te werk gaat. Succes is namelijk niet gegarandeerd, wanneer het team als kippen zonder kop de puzzels op gaat lossen. Welke puzzel kost het meeste tijd, welke is het makkelijkste? En wie heeft talent voor welke puzzel?  

Het resultaat

In de VR kun je toetsen in hoeverre een team competenties heeft ontwikkeld. Dat geeft naast het inzicht dat TMA biedt over de aanleg voor competenties vanuit talenten, ook een goed beeld van hoe de individuele teamleden de competenties kunnen toepassen, maar vooral ook hoe het team deze competenties in de samenwerking laat zien. De puzzels hangen samen met de volgenden talenten en competenties:

De belangrijkste spel elementen

Samenwerken

Samenwerken is een belangrijke vaardigheid voor professionals in alle sectoren en niveaus van een organisatie. Het vereist de ontwikkeling van verschillende competenties, zoals assertiviteit, coachen, leidinggeven en luisteren.  Assertiviteit, coachen, Leidinggeven, Luisteren zijn allemaal competenties die samenhangen met Samenwerken. 

Strategie

Besluitvaardigheid, Energie, Omgevingsbewustzijn, Probleemanalyse zijn competenties die vallen onder strategie. Deze competenties 
zijn essentieel, omdat ze helpen bij het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen op een efficiënte en effectieve manier. Deze competenties vormen een belangrijk onderdeel van de strategische vaardigheden die nodig zijn voor succesvol leiderschap in elke organisatie.

Flexibiliteit

Aanpassingsvermogen, Innoverend vermogen, resultaatgerichtheid zijn competenties die vallen onder flexibiliteit. Deze competenties zijn onmisbaar om succesvol te zijn in een snel veranderende wereld. Aanpassingsvermogen betekent dat je in staat bent om snel te schakelen en je aan te passen aan nieuwe situaties. Dit kan bijvoorbeeld gaan om veranderingen op de werkvloer, in de markt of in de samenleving

Ontdek de kracht van talent

Talentgames biedt een unieke kans om de synergie van je team te verbeteren door de talenten en drijfveren van elk lid te begrijpen en te benutten. Onze wetenschappelijk onderbouwde aanpak met behulp van Talent Motivatie Analyse (TMA) zorgt voor een dieper begrip en zet de deur open naar een effectievere samenwerking. Blijf op de hoogte en ontvang updates over de talent games.

 

Waar ben je naar op zoek?

Geen resultaten gevonden.