Alles gaat beter met een talentgerichte organisatie

Mensen zijn op hun best als ze zichzelf kunnen zijn. Als ze werk doen dat van nature bij ze past. Een talentgerichte organisatie herkent én ontwikkelt talenten van medewerkers en benut zo hun volledige potentieel. Als je medewerkers inzet op hun sterke punten, dan levert dat betere prestaties, hogere motivatie en meer betrokkenheid op.

Onze basis: Talentgericht werken en positieve aandacht

De TMA filosofie bestaat 25 jaar. TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse en gaat ervan uit dat mensen het best functioneren en het meest betrokken zijn, als ze werk doen dat dicht bij hun drijfveren en talenten ligt. Via onze wetenschappelijke aanpak geven we inzicht in deze talenten en drijfveren. Zo ontstaat groei voor mens én organisatie. TMA gelooft in positieve psychologie en aandacht. Daarom beschrijven we mensen alleen in positieve bewoordingen. We gaan zelfs een stapje verder door op een positieve manier mensen te adviseren over het gebruik van hun talenten voor een prettiger en effectiever (werk)leven.

Talentontwikkeling in jouw organisatie

Jaarlijks verbinden we duizenden organisaties met de talenten van meer dan 500.000 mensen. Dat doen we ook graag voor jouw organisatie. We geven je medewerkers inzicht in hun talenten en geven praktische adviezen hoe ze hun werk beter kunnen doen. Je managers krijgen handvatten om teams talentgericht aan te sturen en de samenwerking en communicatie binnen teams te verbeteren. De HR afdeling en de boardroom adviseren we bij het matchen van mensen en werk. Ook geven we ze inzicht in de potentie van je medewerkers en de groeimogelijkheden van je organisatie.

Overzicht sectoren

TMA voor bedrijfsleven

Binnen de zakelijke dienstverlening en industrie is de vraag naar performance groter dan ooit. TMA gelooft dat de ontwikkeling van medewerkers de motor is voor de groei van je bedrijf. Met de modules van TMA krijgen je medewerkers diepgaand inzicht in hun talenten en krijgen ze maximale mogelijkheid om te groeien.

TMA voor de overheid

Wat voor de hele samenleving geldt, geldt zeker ook voor de overheid: er moet meer werk worden gedaan met minder mensen. Het is daarom belangrijk dat ambtenaren zichzelf en elkaar goed begrijpen en elkaar snel weten te vinden. Persoonlijk leiderschap, samenwerken en talentmanagement zijn daarbij belangrijke thema’s voor ontwikkeling. 

TMA voor het onderwijs

Inzicht in je toekomst en begrijpen hoe je meer uit je studie haalt. Dat wensen we elke student toe. Met de module Talentontwikkeling van TMA krijgen je studenten/leerlingen inzicht in hun talenten én in die van hun klasgenoten en docenten. Zo leren ze beter samenwerken én ontdekken ze wat ze met hun talenten kunnen bereiken.

TMA voor de zorg

In de zorg is de noodzaak groter dan ooit om medewerkers oprechte aandacht te geven, oog te hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling, de samenwerking binnen teams te verbeteren en de tijd voor cliënt of patiënt te maximaliseren. Door TMA in te zetten, krijgen zorgverleners écht de aandacht die ze verdienen en de tools die nodig zijn om te ontwikkelen.

TMA voor coaching

In Nederland barst het van de getalenteerde coaches die zich inzetten om anderen te begeleiden op hun reis naar persoonlijke groei en succes. Als coach wil je jezelf onderscheiden in dit dynamische vakgebied en échte impact maken. Maar hoe kun je jezelf als coach onderscheiden te midden van deze overvloed aan professionele begeleiders? 

TMA voor HR systemen

TMA Inside: embedded talent data voor HR Software systemen. TMA Inside is een krachtige oplossing voor HR software systemen die hun klanten helpt om betere beslissingen te nemen bij het aannemen, ontwikkelen en behouden van medewerkers. TMA Inside biedt koppelingen op basis van API en LTI aan HR Software systemen.

Meer weten?

Ons complete TMA praktijkboek is voor jou beschikbaar. Download het als pdf of vraag een gratis exemplaar aan.

Word een gecertificeerde TMA Professional!

Wil je de TMA Methode volledig beheersen en deze inzetten voor individuele trajecten zoals coaching, loopbaanbegeleiding en werving & selectie? Meld je aan voor onze certificeringstraining en draag de TMA filosofie uit met vertrouwen en expertise.

Waar ben je naar op zoek?

Geen resultaten gevonden.