TMA voor jongeren

In Siewerts werk is ‘verbinden’ de rode draad. ‘Ik verbind de jeugd aan het organisatieleven.’ Siewert geeft jongeren kennis over hoe de organisatiewereld eruitziet en wat er van hen wordt verwacht. ‘Mijn collega doet dit naar de organisatiekant toe, en daarna brengen we die twee samen.’

Siewert heeft grote affiniteit met jongeren: ‘Ik ben helemaal enthousiast geworden over generatieverschillen, daar wordt nog zo weinig mee gedaan.’ Daarnaast is Siewert zelf nog jong en weet hij precies bij de belevingswereld van jongeren aan te sluiten: ‘ik weet hoe het is om onprettig de organisatie te komen, terwijl je nog heel onervaren bent.’

Onlangs heeft Siewert geleerd om talentontwikkeling toe te passen met TMA. Juist in organisatietrajecten heeft TMA veel te bieden. Wanneer bedrijven de missende schakel zoeken, geeft TMA advies in de groeirichting. Siewert vertelt dat organisaties daar vaak tegenaan lopen. ‘De organisatie mist dan bepaalde competenties in teams. TMA geeft het inzicht: deze competenties zijn wel aanwezig of makkelijk aan te leren voor de teamleden, of dat daar een sollicitatieprocedure op moet worden ingericht.’ Siewert gebruikt TMA om daarbij te helpen: ‘Ik wil mensen op de juiste plek krijgen. En dan niet gebaseerd op het functiehuis of het profiel, maar op waar de persoon in zijn kracht staat.’

Wat Siewert fijn vindt aan de TMA Methode, zijn de handvatten die het hem biedt. ‘Mijn gesprekken met mensen zijn een logische samenkomst van gevoel en talent. Met de TMA Methode krijg ik een taal voor hetgeen, wat anders lastig te omschrijven is. Zo biedt het mij handvatten om beter uit te drukken, waar ik iemand op zijn plek in zou zien.’ Daarvoor wil hij nu veel vlieguren maken: ‘ik wil leren door te doen. Ik wil de TMA-taal niet alleen spreken, maar vóelen.’

 

Waar ben je naar op zoek?

Geen resultaten gevonden.