‘WIJ OMARMEN DE TMA-FILOSOFIE’

Iedere maand het salaris betalen en op vrijdag een borrel is al lang niet meer genoeg om talent binnen te halen én binnen te houden. Daar zijn de meeste organisaties zich wel van bewust. Maar wat is er dan wel nodig? Admix gelooft in echte aandacht en persoonlijke groei van medewerkers. Daarom heeft Admix ervoor gekozen om vanaf 1 januari TMA in te zetten voor persoonlijke ontwikkeling.

RAYMON DE KRUIJFF (ADMIX): ‘WIJ OMARMEN DE TMA-FILOSOFIE’

Bij het aantreden van Raymon de Kruijff als nieuwe directeur-eigenaar heeft hij zijn ervaring uit het verleden ingezet om de benodigde veranderingen in gang te zetten. Focus op talentmanagement- en ontwikkeling was er daar één van. ‘In 2015 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de TMA-filosofie en heb deze sindsdien omarmt. Door te focussen op talenten van mensen en niet te proberen hun zwaktes te verbeteren krijg je gelukkige mensen die waardevoller zijn voor de organisatie. Hierdoor komen medewerkers echt in hun kracht te staan’, geeft Raymon aan.

De TMA Methode is gebaseerd op positieve psychologie en bestaat al meer dan 20 jaar. Deze in Nederland ontwikkelde methode is ondertussen de wereld over gegaan en heeft al miljoenen mensen geholpen hun talenten te ontwikkelen.

Beter samengewerkt

Catelijne Bron, commercieel directeur van Admix, vertelt over haar eerste ervaringen. ‘Na kennismaking door Raymon met de methode heb ik mij snel verdiept in het hoe en waarom. En ik ben erg blij dat we dit zijn gaan gebruiken binnen Admix. Samen met Reflective, de partner die ons helpt bij de implementatie en continue monitoring, zagen we al na een paar maanden verschil. Binnen twee maanden konden we twee zeer waardevolle nieuwe collega’s aan ons binden door de manier waarop we het hele wervingstraject inrichten nu. En bovendien merken wij dat medewerkers lekkerder in hun vel zitten, en er beter samengewerkt wordt.’

Ondertussen gebruikt Admix de TMA Methode actief bij klanten binnen de employer branding vraagstukken. Waarbij niet altijd de methode gebruikt hoeft te worden, maar de uitgangspunten wel heel waardevol zijn. Zo zien zij behoorlijk wat grote ondernemingen uit de regio aankloppen om hun uitdagingen op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Dat begint met een sterk employer brand.

Meer blogs

10-09-2024 Blog

Verborgen potentieel! De waarde van talentinzicht voor mensen zonder formele opleiding

12-08-2024 Blog

Generatie Z en de verborgen kracht van zelfreflectie

Tegenwoordig is een hoge eigenwaarde dé norm en wordt het hebben van weinig zelfvertrouwen gezien als iets waar je aan moet werken. Toch zit er ook veel kracht in het hebben van een lagere eigenwaarde. In de TMA-context wordt een lage behoefte aan de drijfveer Eigenwaarde omschreven als het talent 'zelfreflecterend'. Het houdt in dat iemand een sterke focus heeft op het vermijden van fouten, een zelfkritische houding heeft en zichzelf graag wil verbeteren.

Als we kijken naar de talentdata zien we dat Generatie Z opvallend lager scoort op Eigenwaarde (14% lager dan de normscore) dan de oudere generaties. In deze blog verkennen we de oorzaken van deze bevinding en onderzoeken we op welke manieren het talent 'zelfreflecterend' van waarde kan zijn voor zowel individu als organisatie.

23-07-2024 Blog

De Ontzag-paradox van Generatie Z

Zo’n beetje iedereen lijkt het erover eens te zijn: Generatie Z heeft het niet zo op autoriteit. Deze generatie wil graag als gelijke worden gezien en kijkt minder op tegen leidinggevenden en andere mensen die ‘hoger’ in de hiërarchie staan. Onze talentdata toont echter aan dat Generatie Z juist hoger scoort op de drijfveer Ontzag in vergelijking met de oudere generaties. Deze tegenstrijdigheid roept de vraag op: hoe kan dat? In dit artikel onderzoeken we dit opvallende fenomeen en geven we aanbevelingen voor hoe organisaties hierop kunnen inspelen.

Praktijkboek Van Talent naar Performance

We delen graag onze kennis dus maken we ons handboek gratis voor jullie beschikbaar. Download het of bestel een exemplaar.

Waar ben je naar op zoek?

Geen resultaten gevonden.